کمبود ازت معمول ترین و گسترده ترین کمبود عناصر غذایی در غلات دانه ریز است. گیاهان مبتلا به کمبود ازت در مقایسه با گیاهان سالم به خاطر اختلال در روند تشکیل کلروفیل رنگ پریده و زرد هستند. علائم اختصاصی کمبود ازت مانند کمبود های فسفر و پتاسیم ابتدا در مسن ترین برگ ها ظاهر می شود، در حالی که برگ های جوان نسبتاً سبز باقی می مانند. برگ های مسن تر نسبت به برگ های جوان تر کم رنگ تر شده کلروز در نوک برگ ایجاد می گردد که این کلروز تدریجاً در قاعده برگ به رنگ سبز روشن تبدیل خواهد شد. در حالی که کلروز در سایر برگ ها گسترش می یابد، مسن ترین برگ ها به طور کامل کلروزه شده و از رنگ زرد به رنگ سفید تغییر می کنند.ولی بر عکس کمبود های فسفر و پتاسیم ، نکروز (مرگ غیر طبیعی برگ یا قسمتی از آن) برای مدتی به وجود نمی آیند. گلدهی و مرحله رسیدن گیاهان مبتلا به کمبود ازت قبل از گیاهان سالم (دارای ازت کافی) شروع می گردد.
در مزرعه علایم تقریباً همیشه به صورت قطعاتی با رنگ سبز روشن یا زرد ظاهر می گردند، که ممکن است به سرعت گسرش یابند، بنابراین در مدت زمان نسبتاً کوتاهی کل مزرعه رنگ زرد پیدا میکند.