فنون تشخیص در اختلالات تغذیه ای روش هایی جهت شناسایی کمبود های غذایی ، سمی یا نامتعادل بودن آنها در سیستم خاک و گیاه هستند.
کمبود مواد غذایی هنگامی رخ می دهد که مقدار یک عنصر برای رشد گیاه کافی نباشد و یا گیاه به علت شرایط نا مساعد محیطی قادر به جذب آن نگردد.
سه روش معمول جهت تشخیص کمبود ها و سمیت یا نامتعادل بودن عناصر:
شامل تجزیه خاک؛ تجزیه گیاه و مشاهده علائم ظاهری می باشد.
هر روش معایب و محاسنی دارد و بیان این مطلب که کدام روش بهترین می باشد، بسیار مشکل است .
یک یا ترکیبی از فنون می تواند برای شناسایی اختلالات تغذیه ای در سیستم خاک و گیاه مورد استفاده قرار گیرد.
آزمایش خاک ، احتمالا بیشترین کاربرد زراعی را برای گیاهان ردیفی یکساله ، همچون ذرت دارد.