مشخصات سورگوم پگاه جهت درج در فهرست ملی ارقام گیاهی ایران
نام عمومی: سورگوم علوفه ای و شیرین
نام علمی: Sorghum bicolor (L.) Moench
نام رقم: پگاه
نام بهنژادگر(ان): عزیز فومن، علیرضا بهشتی ،علی اکبر مختارزاده، سعید نورمحمدی، عبدالامیر راهنما، هادی حسن زاده و فتح الله نادعلی
مالک رقم: مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
منشاء رقم: از تلاقی رقم داخلی با خارجی
شجره یا روش اصلاحی: به روش بالک- پدیگری و پدیگری یا شجره
سال معرفی رقم : 1385
ویژگیهای اصلی رقم که بیانگر خصوصیات زراعی/باغی مهم (عملکرد، مقاومت به تنش های زنده و غیر زنده، ارزشهای کیفی و …) در زمان معرفی رقم بوده است:
1-نیمه دیررس بودن
2- تیپ علوفه ای جهت مصارف سیلویی(به علت تولید بالا و قند بیشتر)، علوفه تازه، چرای مستقیم و علوفه خشک
3- دو چینه بودن در یک فصل زراعی
4- راحتی تولید بذر ( به علت خالص بودن رقم)
5- تولید شیره جهت مصارف قندی
6- عملکرد بالای علوفه تر 150 – 130 تن در هکتار و عملکرد علوفه خشک 30 – 23.5 تن در هکتار
مناطق یا اقلیمهای توصیه شده کشت رقم: مناطق معتدل، گرم، گرم و خشک