مشخصات سورگوم اسپید فید جهت درج در فهرست ملی ارقام گیاهی ایران
نام عمومی: سورگوم علوفه ای
نام علمی: Sorghum bicolor(L.) Moench
نام رقم: اسپید فید
نام بهنژادگر(ان): عزیز فومن، اردلان مهرانی، علیرضا بهشتی و علی اکبر مختارزاده
مالک رقم: مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر
منشاء رقم: استرالیا (شرکت پاسیفیک سیدز)
شجره یا روش اصلاحی: در کشور منشا و از طریق هیبریداسیون سورگوم با سودانگراس تولید شده است و در ایران از طریق Introduction مورد توجه تولید کنندگان علوفه کشور قرار گرفت.
سال معرفی رقم: 1372
ویژگی های اصلی رقم که بیانگر خصوصیات زراعی/باغی مهم (عملکرد، مقاومت به تنش های زنده و غیر زنده، ارزشهای کیفی و …) در زمان معرفی رقم بوده است:
1 -زود رس بودن
2- تیپ علفی جهت مصارف چرای مستقیم، علوفه تازه و علوفه خشک
3- چند چینه بودن( 3-2 چین در یک فصل زراعی)
4- راحتی تولید بذر هیبرید بخاطر تیپ والدین آن
5- متحمل به استرس های محیطی
6- عملکرد علوفه تر 130 – 90 تن در هکتار و عملکرد علوفه خشک 21 – 17 تن در هکتار
مناطق یا اقلیمهای توصیه شده کشت رقم: مناطق سرد، معتدل، گرم، گرم و مرطوب، گرم و خشک